Chartergæsten fra helvede

Der er noget med danske charterturister, som vi simpelthen må have sat en stopper for. Pronto! Jeg kan leve med alle de dumsmarte kommentarer, der i bedste fald blot er et udtryk for stupiditet. Jeg kan også abstrahere fra alle de små bemærkninger, som Niels Hausgaard kalde Tø hø’ere.  Og dem er der rigtig mange af, når man er på charter.

”Jeg tror sørme, at der er nogen, der har glemt at slukke for varmen” Tø hø. ”Vi har da vist betalt for meget for turen, siden de har råd til at fyre så meget op.” Tø hø.

Men jeg kan simpelthen ikke klare de mennesker, der for nogle tusinde kroner tror, at de er blevet ejere af et fremmed land og at det derfor er deres pligt at gøre landet til et lille stykke Danmark på en uge. Kombiner det med en ulidelig kælling og hendes vatpik af en mand – så er mit bæger fyldt, og aldrig før har jeg sat så meget pris på kæmpe privat tagterrasse. Hvorfra der i øvrigt er havudsigt og lige nu, hvor klokken nærmere sig 17.30, er der 32 grader i skyggen.

I går var jeg vidne til følgende optrin: Dame har bestilt pizza ved poolbaren. Tjeneren kommer ved en fejl til at servere hendes pizza til det forkerte bord. Dame må vente længe på sin ”mad”.

Nuvel – den slags sker jo, og konen har jo kun lige påbegyndt sin ferie, så man skulle tro, at hun ville tage den lille forseelse med oprejst pande. Men næ nej – alle vi, der sad omkring hende, blev indviet i fadæsen.

Mens hun kiggede triumferende rundt på sit ufrivillige publikum, konstaterede hun, at ”Det var simpelthen aldrig sket i Danmark! Tænk jer – jeg har ventet 45 minutter på en skide pizza. Det er jo ikke rimeligt! Og jeg har været oppe og klage flere gange! Men de spagettiædere (Øhhh – vi er på Malta…?) forstår jo ingenting. Det er simpelthen for dårligt Hvis jeg ikke får min mad NU, så går jeg amok…” Og sådan fortsatte det i hvad der føles som uendeligheder, mens hun søgte opbakning hos os, der sad i nærheden.

De fleste kiggede væk. En enkelt bakkede hende op: ”Ja, det er for dårligt. Men de kan jo ikke finde ud af noget som helst hernede sydpå.” Say what?

Og så var der mig, der åbenbart kom til at vende det hvide ud af øjnene, og det så damen. At jeg slap fra det med livet i behold, kan jeg takke tjeneren for. Han dukkede heldigvis op, bedst som hun var ved at lukke verbal gylle ud over mig.

Kulminationen på det hele kom, da tjeneren havde serveret pizzaen og skyndte sig af sted efter bestik. For hvordan i himmelens navn skulle damen da kunne spise sin pizza uden kniv og gaffel? Hvilket hun da også råbte efter tjeneren. Flere gange. Mens hun grinede triumferende.

Hendes mand rejste sig for at være behjælpelig. Hvortil damen råbte: ”SIT! Du skal sgu da ikke gøre hans arbejde. Sit, sagde jeg!” Og han gjorde det sgu!

Men jeg gik. Det var i går aftes, og jeg har stadig ikke forstået, hvorfor manden ikke tog hende i hoved og røv og druknede hende i poolen.

Reklamer

2 responses to “Chartergæsten fra helvede

  1. åhhh hvor jeg dog elsker dig, dit sure løg. Især din sans for detaljer. Jeg vil ha mere. Meget mere. Skriv for sa…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s