Pausegymnastik og Giro 413

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele den fantastiske oplevelse, jeg har haft i dag.

Engang for næsten 20 år siden gik jeg til callanetics sammen med en skøn veninde. Selv efter så mange år taler vi tit om, hvor effektivt, vi syntes, det var, så da jeg så, at AOF Rødovre havde et callaneticshold, så skyndte jeg at melde mig til. 70 lektioner (!) Fra nu til engang næste sommer.

Og det var fantastisk! Intet mindre! Jeg vil tro, at vi er tre unge damer midt i 40’erne. De øvrige er i 50’erne, 60’erne og ja måske i 70’erne. Og de er skønne. Vi er ni kvinder og en mand på holdet.

Øvelserne minder på ingen måde om de øvelser, jeg husker fra dengang nede i 90’erne, hvor jeg sidst forsøgte mig med disciplinen. Det her minder i stedet om pausegymnastik – det der var i radioen, da jeg var barn. Og øvelserne bliver udført til tonerne af Giro 413 musik. Det er vidunderligt.

Jeg er simpelthen havnet i en skøn lille tidslomme i Rødovre. De næste 34 lørdage vil man kunne se mig svinge med armene i halvanden times tid. Og nøj, det er sjovt, og nøj, hvor bliver man taget godt imod af de andre damer, der synes, det er skønt, at der kommer nyt blod på holdet, der tilsyneladende har eksisteret altid.

Instruktøren hedder Mona. Allerede der bliver jeg glad. Hun er på størrelse med en kvart pose morgenbrød og har de rødeste læber, jeg nogensinde har set. Og så er hun altså tættere på at være 90 end 40. Men hun er skøn, sød og opmærksom, og sørger for at vi andre får lange pauser, når hun kæmper for at finde ud af, hvordan kassettebåndoptageren fra 70’erne fungerer. Jamen jeg er nærmest lykkelig i det selskab. Hvornår har man sidst set kassettebånd, der stadig bliver brugt?

Tiden fløj af sted, og det langsomme tempo til trods, så fik jeg sved på panden. Nu står der så løb på programmet. Det betyder ikke, at tempoet bliver sat voldsomt op, men jeg nævner det bare for at prale lidt.  Ja – I må gerne kalde mig Sporty Spice.

2 responses to “Pausegymnastik og Giro 413

  1. Kære sporty spice – jeg kan love dig for, at jeg ville med på det hold også, hvis ikke krak sagde 274, 8 km. Hver vej. Det er lige i overkanten på 34 lørdage i træk. Men jeg er møgmisundelig 🙂

  2. Ja, det er nok lige i overkanten. Trods alt. Men hvor kunne det være hyggeligt 😉 Jeg ved ikke, hvor effektivt det er, men det er hyggeligt, og det tæller vel også et eller andet sted på livskvalitetsbarometeret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s