Julehumøret har indfundet sig

Jeg er vild med jul. Især er jeg vild med lange juleferier. Min bliver så lidt kortere i år, end jeg havde planlagt, men jeg har stadig ferie i over en uge, og jeg har startet nedtællingen.

Jeg nyder julelysene, som er blevet sat op på gader og stræder og i villahaverne. Men tillad mig at minde om mantraet: Less is more! For jeg synes, at kulørte og blinkende lamper har taget overhånd i nogle af haverne. Og det er fandeme grimt. Så der! Kan vi lige aftale, at vi alle holder lidt igen? Eller i det mindste gemmer alt plastik og skrammel, der kan lyse i flere farve og blinke i takt til tvivlsomme toner i baghaven?

Jeg elsker at komme i et hjem, der er smukt pyntet til jul. Og det bedste er at komme hjem til mine forældre, fordi min mor er endog rigtig god til at pynte, og julepynten er fyldt med nostalgi. Meget af hendes julepynt har hun haft, siden jeg var barn, og jeg er pjattet med gensynsglæden.

Men i modsætning til min mor, så er jeg virkelig dårlig til at pynte. Der er simpelthen ikke gået nogen stor dekoratør tabt i mig. I stedet for at være smukke og pynte, så får mine ubehjælpsomme dekorationer og juletableauer mit hjem til at se rodet ud. Så nogle år dropper jeg helt pynten. I år har jeg fundet en smule frem, men hvis du besøger mig for første gang, er det slet ikke sikkert, at du opdager det. For det er sparsomt.

Men jeg god til kombinationen: Smukt fad, stort lys, masser af julekugler. Bum! Dekorationen, der ikke kan gå galt. Så dem har jeg lavet et par stykker af i år. For med tanke på, at jeg har aldrig har haft et juletræ, så er det tankevækkende, hvor mange julekugler jeg har.

Julepynt1

Og så har min gode veninde givet mig et fint skilt. Jeg har stadig ikke gennemskuet, hvorfor hun kom til at tænke på mig, da hun så det, men det passer på en sær måde godt hos mig, så det har fået en fin plads.

Glædelig første weekend i december.

 

Reklamer

One response to “Julehumøret har indfundet sig

 1. henriktroelshansen349

  Hej Bente

  Undskyld at jeg måske griber forstyrende ind i din julefred. Du kan slette dette indlæg når du har læst det.
  Læser du nogensinde de mails der kommer til den mailadresse på Hotmail.com som du annoncerer på disse sider? Sidder og undrer mig over at jeg ikke har hørt fra dig på en mail jeg skrev til dig.

  Med venlig hilsen
  Henrik Troels-Hansen
  Go’ jul og godt nytår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s