Den dag jeg fik lyst til at gro et skæg

Jeg håber, at du har nydt juledagene og er kommet godt igennem dem. Jeg har nydt nogle vidunderlige dage i Sverige med familien, men er nu tilbage i Den solgule idyl.

Min juleferie i Sverige sluttede i Malmø Arena til årets Andendagsmatch – som åbenbart er en tradition. Det var min første ishockeykamp, og det var fantastisk! En gladiatorkamp med perfekt dramaturgi. Der var ikke sparet på filmklip med barske mænd, der er klar til at forsvare både sig selv, deres hold, men også gud og fædreland. Tilsat bananrøg, musik og andre effekter, der betød, at fra at være sådan lidt ”Nå, ja – det er da hyggeligt at opleve og især fordi jeg er sammen med min familie,” så blev jeg sådan en, der klappede, forsøgte at synge med på den skånske slagsang og råbte højt, når pucken var tæt på mål og endnu højere, når der blev scoret. Og det blev der hele fem gange. Af dem jeg holdt med. Sikken en fest!

Jeg sad og kunne mærke testosteron banke i kroppen. Synes næsten jeg kunne mærke et skæg, der voksede frem, og underligt nok virkede det passende. Jeg fik lyst til at tage mig i skridtet og bryde ud i primalskrig. For det virkede som om, at var det, der blev forventet. Trommerne, sangene, jublen… Det hele gik op i en højere enhed, og selv min skønne lille nevø på seks år, der ellers aldrig vinder prisen som en særligt udfarende eller modig knægt, blev pludselig en lille mand. Sad som en voksen, råbte til krigerne på isen, hvordan de skulle gøre. Og skreg, så blodårerne sprang frem på halsen, når der blev scoret.

Det var skønt og den helt rigtige måde at pakke julen sammen på, for der var ikke meget julehygge over det. Det var krig på is, og jeg elskede det.

Heldigvis er der stadig feriedage på programmet, og de skal fyldes med gode sager. Godt selskab, frisk luft – den slags. Det kan kun bliver godt!

 

 

Reklamer

4 responses to “Den dag jeg fik lyst til at gro et skæg

 1. Ej, nu frister du helt til, jeg tager med ud og ser en Ishockey kamp. Min kæreste har foreslået det et par gange, men vi har helt kommet fra det igen. Tak for reminder – det kræver vist en fadøl eller et skæg, lyder det til. Vælger nok det første.

  – A

  • Du må ikke snyde dig selv for den oplevelse. Men du må love mig at gå all in 🙂
   Jeg blev den vildeste kriger. Nu var jeg i Sverige, så der var ingen fadøl – ellers havde jeg nok også valgt den.

 2. Åh kender det godt 👍 ishockey kamp i Canada , gad egentlig ikke tog med for fredens skyld men hvem sad og hylede på tilskurrækkerne moi 😊 faneme spændende 👍 nå håber vi ses nytårsaften 😊🥂 stort knus fra mig

  Sendt fra min iPhone

  > Den 27. dec. 2017 kl. 11.19 skrev Klummefabrikken’s Blog : > > >

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s