Du vidste nok ikke, at det var ulovligt…

Jeg bliver desværre nødt til at komme med et surt opstød.

Jeg er nemlig blevet bekendt med, at dele af et af mine blogindlæg er blevet brugt på en endog meget tvivlsom side på nettet. Helt ordret er flere passager fra et af mine blogindlæg her på Fabrikken blevet brugt, som om det var en andens.

Jeg skrev min tekst den 5. juli. For et par dage siden kunne dele af min tekst så åbenbart læses på den temmelig lumre hjemmeside.

Lad mig bare for en god ordens skyld minde om, at om end det kan være smigrende at nogen synes, at mine tekster er så gode og mine oplevelser så sjove, at de får lyst til at kopiere dem, så er det altså ulovligt.

Blogindlæg og billeder her på Fabrikken er underlagt loven om ophavsret. Det er ulovligt at ”stjæle” det, og det er både ulovligt og uetisk at gøre mine ord til dine uanset hensigten. Især når det sker uden kildehenvisning eller tilladelse. Det er ulovligt, og det kan blive dyrt.

Jeg har såmænd ikke noget imod lumre hjemmesider, men jeg har noget imod, at mine ord bliver brugt ordret som om det var en andens.

Faktisk blev jeg lidt rystet over at få en mail, hvor en opmærksom læser på Fabrikken – og åbenbart også et menneske med hang til lumre hjemmesider – gjorde mig opmærksom på, at mine ord er gengivet fuldstændig ordret i flere passager i noget, der minder om en andens blogindlæg. Som en personlig fortælling. Men altså bare med mine ord.

Så kære dig, der er “kommet til” at låne lidt ord fra Fabrikken: Du har sikkert ikke gjort det af ond vilje. Men det er ulovligt. I første omgang har jeg ikke tænkt mig at gøre mere ved sagen, men jeg vil bede dig slette dit ”blogindlæg” på den pågældende side. Og jeg holder altså øje med, at det sker. Hvilket i øvrigt giver mig en fantastisk anledning til at snuse rundt i et univers på nettet, som jeg slet ikke vidste fandtes. Meget interessant, faktisk!

Reklamer

One response to “Du vidste nok ikke, at det var ulovligt…

  1. Og sker der ingenting, sender du bare en faktura. Det er så irriterende med alt det misbrug. Suk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s