Livet på cykelstien

Det kræver alt min viljestyrke at sætte mig op på cyklen på kolde morgener. Og jeg er virkelig god til at finde på undskyldninger for, hvorfor det er en langt bedre ide at lade cyklen stå. Derfor har den holdt stille i næsten to uger.

I denne uge har en massiv forkølelse været undskyldningen. Sammen med kulden har det virket fornuftigt at tage bil, bus eller metro.

Men i morges skulle det være… Op og af sted!

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg er sådan en, der altid husker cyklehjelmen, men det er jeg ikke. Jeg tilsætter hjelm på kolde dage, hvor vejene kan være glatte. Og nej – jeg gider ikke at høre på, at jeg også kan vælte, skvatte, blive kørt ned etc. på alle andre dage… Der blev sagt nej!

Jeg kastede et hurtigt blik på mig selv i spejlet, da jeg stod i entreen iført hue, handsker, vinterfrakke, taske og læbepomade. Og cykelhjelm, der vippede på toppen af mit hoved, fordi jeg er udstyret med vel nok verdens største kranium. Når hjelmen både skal dække hoved og hue, så ser det ærlig talt virkelig skørt ud.

Da jeg for snart mange år siden flyttede til København, fortalte min fætter mig, at en af de gode ting ved at bo i storbyen er, at der altid er mindst en, der ser dummere ud end dig selv. Det har jeg ofte tænkt på i årene, der er gået. Og det plejer at passe. Men jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke var tilfældet i morges. Jeg var suverænt den, der så dummest ud på hele turen fra Den solgule idyl til Islands Brygge, og det er alligevel en del kilometer.

Kan det mon bruges som undskyldning for at lade cyklen blive hjemme i morgen? At jeg simpelthen er for ynkeligt et syn for mine medtrafikanter. Eller skal jeg med stolthed påtage mig rollen, som hende den kiksede, der får alle andre til at se hæderlige ud i morgenkulden? Vi får se – i morgen er ny dag!

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s